Aldersbekræftelse

Ved at klikke på jeg er over 18 år, bekræfter man aldersgrænsen og overholde ovenstående erklæring.

Unge, der er fyldt 18 år, må købe alkohol med en alkoholprocent over 16,5 %

Eller

🎉 Gratis fragt 🎉

Skærmbillede 2024-04-04 kl. 16.40.55

SMUKREST: Når festival og bæredygtighed smelter sammen

I et skønt og unikt samarbejde mellem Smukfest og REST Destilleri blev et nyt kapitel i bæredygtig festivalkultur skabt. Historien om SMUKREST er en fortælling om skabelsen af en luksusdrik, der ikke blot oser af feststemning, men også bærer et tydeligt præg af bæredygtighed.

Skrevet af: Jakob Kragelund Larsen

Skrevet af: Jakob Kragelund Larsen

4. April 2024

SMUKREST

Historien begyndte tilbage i 2022 under en samtale mellem os og Kim Brix Hermansen der er ansvarlig for Bar Indkøb og Bæredygtighed på Smukfest for barkoordinationen. Snakken fandt sted ude i vores destilleri i Trige tilbage i 2023. Vi præsenterede lidt og viste vores apparater og fortalte vores historie. Og vi kunne godt mærke på kim at han lidt tænkte ”Hvad i alverden er det her dog for et projekt.” 

Men så havde vi et produkt som vi bød ham. En fejlslagen produktion fra Skanderborg Bryghus som vi havde arbejdet sammen om at lave noget på. En citrusagtig spiritus, var det blevet til. Og da han smagte det produkt, kunne han pludselig se, hvad det handlede om, og hvor sjovt det her kunne blive. 

Herefter blev vi enige om at vi skulle vi gang med et eller andet. Kim havde 2 paller Blå Thor, der var gået på dato, som han sendte ud til vores destilleri. Men hurtigt stod det klart at potentialet var meget større, og i sommeren 2023 blev visionen til virkelighed, da Smukfest forsynede os med en bred vifte af overskydende spiritus og ingredienser fra sommerens festival. 

Der var ready-to-drink i alle regnbuens farver. Flere forskellige slags øl. Åbnede fustager med al slags forskellige væsker. Derudover fulgte lidt over et kvart ton skåret citron og lime med. 

Og så fik vi travlt med eksperimenterne. Ingen vidste, hvad der ville komme ud af det. Men efter noget tid var flere forskellige prototyper klar, og vi tog ned og præsenterede det for Smukfest-holdet. 

En ØL gin. Et RTD-agtigt produkt på 40%. Nogle forskellige ting, hvor ét produkt stod ud fra de andre. Erik havde lavet en version, hvor vi simpelthen bare havde taget noget af det hele og bare blandet det sammen. Og den gik rent ind hos Smukfest:
”Den var simpelthen så spændende. Vi tænkte hvad i alverden er det. Et eller andet ubeskriveligt produkt. Man fornemmer noget whisky-agtigt, noget som har ældet lidt. Den måtte vi lave noget med! Og den valgte vi så at kalde SMUKREST.”Smagspanelet ved Smuk fest. 

SMUKREST har ikke blot tiltrukket opmærksomhed fra festivalfans, men har også vist, hvad der er muligt, når man tænker ud af boksen og handler med ansvar over for miljøet.

Med SMUKREST er der også skabt et samarbejde, som vi glæder os til at fortsætte i 2024. Hvad det bliver til ved man aldrig, men det er helt sikkert, at det nok skal blive både skørt, sjovt og med et bæredygtigt fokus frem for alt.